EKAER és útdíj rendszerek összekapcsolása az áfacsalások ellen

Jövő év januárjától a tervek szerint bevezetésre kerül az Elektronikus Közúti Áruforgalomi Ellenőrző Rendszer, vagyis az EKAER. Az új rendszer nem titkolt célja az, hogy a közúti fuvarozás és az áruforgalom során elkövetett áfacsalásokat megelőzzék és kiszűrjék. Ezzel akár évi 1000 milliárd forintnyi költségvetési kárt lehetne megúszni. Ez az új EKAER rendszer szorosan össze fog kapcsolódni az Elektronikus Útdíjjal, amit 2013 júliusában vezettek be a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek számára.

Az új elektronikus áruforgalomi ellenőrző rendszer lényege, hogy bármely közúti árumozgást megelőzően a feladónak vagy a címzettnek egy EKAER számot kell igényelnie a rendszerből, ami alapján teljes mértékben ellenőrizhetővé válik az adófizetési kötelezettség. Ebben az online bejelentésben benne kell lennie a feladó nevének és címének, a címzett nevének és címének, a közúti fuvareszköz rendszámának, valamint az áru pontos adatainak is. Az így igényelt EKAER szám 15 napon keresztül érvényes.

 

Az EKAER minden útdíjköteles gépjárműre kiterjed, valamint akkor is érvényes, ha az EU-ból Magyarországra, az országból az EU-ba fuvaroznak, vagy ha úgynevezett kockázatos árut, terméket szállítanak nem útdíjköteles gépjárművel.

 

Továbbá változást jelent még az is, hogy kockázati biztosítékot kell nyújtani, ha az EU-ból Magyarországra hoznak be terméket, vagy belföldön nem a végfelhasználó számára történő első adóköteles termékértékesítéskor.

Az elektronikus útdíj és az EKAER rendszerének összekapcsolása révén pedig a szállított áru teljes mértékben és folyamatosan követhetővé válik az ország teljes területén, méghozzá valós időben. Így az áfacsalások elkövetésének az esélye jelentősen csökkenni fog, hiszen az adóhivatalnak folyamatos képe lesz minden árumozgásról. Tehát bármely áru, bármilyen megmozdításakor azonnal látható lesz az adóhivatalban minden információ a tevékenységről.
Ha valaki megszegi az EKAER által előírt szabályokat, akkor hatósági zárat vagy mulasztási bírságot is kaphat, de akár az áru lefoglalására is sor kerülhet. Sőt, még a fuvarozó autóját is lefoglalhatja a hatóság. A tervek szerint a be nem jelentett fuvarozás esetében a bírság egyébként rendkívül magas, a szállított áru értékének a 40 százaléka lesz.