Wellnesshotel a Duna mentén

Vannak hasznos divatok is. Ilyen az egészséges életmód, a korszerű táplálkozás, a sok mozgás, az aktív pihenés, a masszázs, a fürdôkultúra, vagy, hogy röviden összefoglaljuk, a wellness. Nehéz lenne egyetlen szóval magyarra fordítani ezt az angol kifejezést, hiszen a felsoroltakon kívül még más is belefér. A wellness életérzés. Hagyjuk ott a megszokott környezetet, és érezzük jól magunkat a bôrünkben!

Ezek a gondolatok motoszkálhattak a ráckevei Kék Duna Wellness Hotel kitalálóiban. A gyönyörű környezet, a Budapesttől mindössze negyvenhét kilométerre fekvő Ráckeve, és a kisváros nevét viselő Duna-ág adott volt, már “csak” a szállodát kellett mellé tenni.

 

Mellé tették. Ráadásul úgy, hogy sikeresen ötvözték a természetes anyagokat a legmodernebb megoldásokkal, és közben még arra is vigyáztak, nehogy sérüljön a környék háborítatlan nyugalma. A négycsillagos szállodában harminckét szobát alakítottak ki, és a tervező ötletességét dicséri, hogy ezekből huszonnyolc a Dunára néz! A szobák mellett négy apartman és egy nászutas lakosztály is igénybe vehető. Több szobát is megnéztünk, és láttuk: nem spóroltak a nemes anyagokkal. Elkerülték az olcsó látszatmegoldásokat, és jól tették. Lehet, hogy ezek olcsóbbá teszik az építkezést, de később sok bosszúságot okoznak. A szobák felszerelése korszerű. Természetesen fürdőszobásak, van bennük TV, telefon, minibár, és a számítógép csatlakoztathatóságáról sem feledkeztek meg, így bármikor nagy sebességgel szörfözhetünk a világhálón.

 

De ez csak lehetőség, mert aki a Kék Duna wellness szállodába megy, az elsősorban nem internetezni akar. A testi-lelki felfrissülést keresi, és meg is találja. A “vizes” részben fedett úszómedence és élményfürdő, háromféle hőmérsékletű, lépcsős kialakítású medence, pezsgőfürdő és hidromasszázs található. Itt van a merülőmedencés finn szauna, az álló szolárium, a gőzös szauna, az infrakabin és a Kneipp-kúrához szükséges felszerelések. A megújulást szolgálja a többféle masszázs, az aromaterápia, a mágneságy, a tangentoros kezelés és a fényszoba. Ez utóbbiban a nyári napfény erősségét elérő megvilágítás segít leküzdeni az őszi-téli sötétebb napok rossz hangulatát.

De ez még nem minden. A fitness- és tornateremben a legkorszerűbb edzőgépek állnak rendelkezésre, ezek használatát szakképzett edzők segítik. Szakemberek működnek közre a csoportos gyakorlatok végzésénél is. A fáradt test és szellem a relaxációs szobában gyűjthet újra erőt, majd a fodrász, kozmetikus és pedikűrös segít abban, hogy a legjobb formánkat hozzuk.

Ha jó az idő, nem szabad csak a falakon belül maradni. Ki kell próbálni a szálloda tematikus kertjét, amelyet több, elkülönített részre tagoltak. Így a meditálókat nem zavarják a vidám baráti társaságok, és a gyerekek is kedvükre játszhatnak a biztonságos játszótéren, sőt a kedvenc háziállatok is velük lehetnek.

Ráckeve természetesen maga is külön program. Lehet sétálni a városban, a folyóparton, kerékpárral, vagy akár lovon hosszabb kirándulások is tehetők, de aki evezni akar, az is számtalan túralehetőség közül válogathat. A horgászokat pedig a halban gazdag Duna várja.

Össze lehet kötni a kellemeset a hasznossal is. A hotelben korszerűen felszerelt konferenciaterem is található, amely hangszigetelt falakkal három részre osztható. A napi munka után pedig a wellness központban lehet erőt gyűjteni a másnapi feladatokra.

Egy részlegről nem beszéltünk még, és ez az étterem. Egy wellness központban különösen fontos, hogy a sok mozgás után kiéhezett vendég mivel csillapítja étvágyát. Ezért az étlap meglehetősen hosszú. A “közönséges” vendégek, akik csak egyszerűen jót akarnak enni, válogathatnak a helyi specialitások, a magyar és a nemzetközi konyha finomságai közül. (A halászlét és a rácpontyot kár lenne kihagyni…) Sajnos a wellnessbe ezek csak némi kompromisszummal férnek bele, de azért koplalni sem kell. Széles a reformkonyha ételeinek választéka, és a vegetáriánusok, a diétázók vagy a léböjtölők is is találnak maguknak táplálékot.

Állítólag a krumplidiéta sem rossz, de ezt inkább meghagyom másoknak…