Belföld

Javul a logisztikai cégek helyzete

A hazai logisztikai piac eddigi idei teljesítménye mindenképpen bizakodásra adhat okot, még ha a harmadik negyedév nem is teljesített kiemelkedően. Azonban az első, de legfőképp a második negyedév kiugróan jól sikerült. Ennek megfelelően egyre több területet tudnak bérbe adni és egyre kisebb az épületek kihasználatlansága is.

Magyarországon a logisztikai ágazat hosszú ideig roppant jól teljesített, de aztán a válság ide is begyűrűzött.  Így mint szinte minden szektorban, a logisztika piacán is jelentős visszaesések következtek be. Az idei évben azonban egyre inkább beindult a logisztikai szektor, habár a válságnak még koránt sincs vége. De a javulás azért egyértelműen érezhető az idei eredmények alapján.

 

Bővebben: Javul a logisztikai cégek helyzete

A Zöldek Pártja a zöld civilek számára is nyitott

A Zöldek Pártjának legfontosabb törekvése, hogy támogassa az ember és a természet harmóniájának visszaállítását. Ennek érdekében számtalan iparág szerkezetét át kell alakítani, hiszen csak így érhető el valódi és hosszú távú változás. A környezetszennyező technológiákat fokozatosan fel kell számolni, és teret adni a természetbarát megoldásoknak. Támogatni kell a magyar gazdákat, és elérni, hogy a boltok polcaira hazai, valóban egészséges, vegyszermentes élelmiszerek kerülhessenek, így a fogyasztóknak legyen lehetősége választani.

 

Bővebben: A Zöldek Pártja a zöld civilek számára is nyitott

Borkúra a Visegrádi hegyek között

Van egy hely a visegrádi hegyek között. Egy ház, amelynek ablakaiból csak erdőket látni. Egy kert, ahol madarak laknak, ahová szarvasok látogatnak be éjjelenként. Egy varázslatosan nyugodt világ, körötte csend és fény és kristálytiszta levegő.

Lassan két éve már, hogy magamat kényeztetni, kúrálni jártam itt. Lassan két éve már, hogy visszavágytam. De hát nincs is talán az embernél bolondabb lény a világon. Tudja, hogy pihennie, testének tisztulnia kéne. Lelke nyugalomra vágyik, mégsem képes időt találni erre. Pedig az első léböjtkúrám után szentül megfogadtam, nem telhet el év anélkül, hogy ide visszajönnék. Ha már a cigarettáról, kávéról, örökös rohanásról, az összevissza étkezésről nem tudok lemondani, legalább évente egyszer adjak esélyt magamnak a gyógyulásra. Mégis fontosabb volt minden a legfontosabbnál. S most, hogy végül ajándékoztam magamnak néhány napot, és kipróbáltam a visegrádi ház legújabb kúráját, megint csak megfogadtam, évente újra eljövök.

Bővebben: Borkúra a Visegrádi hegyek között

Ha nem hitel kell

A gépjárműlízingelés egyaránt elérhető magánszemélyeknek és cégeknek is. A lízingelés a hiteleknél jóval kedvezőbb feltételeket kínál, ennek ellenére a magánszektorban nincs elterjedve. A cégek sokkal szívesebben lízineglik autóikat, kisteherautóikat, mint a magánszemélyek – utóbbiak általában nem is gondolnak arra, hogy hitel helyett lízingből is meg lehet oldani az autó vagy kishaszonjármű finanszírozását. Valamilyen oknál fogva ez az opció egyszerűen nincs a köztudatban. Pedig a lízingelési kondíciók alant olvasható felsorolásából kitűnik, hogy a lízingelés mindenki számára sokkal jobb, mint a hitelezés.

Bővebben: Ha nem hitel kell

Tanítsa meg tanulni gyermekét!

Becsengettek. Sikerült beszerezniük minden szükségeset, a tanító néni nagyon kedves és szimpatikus, szóval minden jól alakul..., de a legfontosabb: tanítsa meg tanulni gyerekét. Ha a gyerek figyel az órán, ha együtt halad a tanárral, sokkal könnyebb az otthoni munka is. Főleg a kisebbeknél fontos: pontosan jegyezze le, mi a lecke és mi a megtanulni való.

Bővebben: Tanítsa meg tanulni gyermekét!

További cikkeink...

  1. A szép bőr mozaikjai